Ett riktigt innovativt AGM batteri
AGM Super Cycle batterierna från Victron Energy är resultatet av de senaste elektrokemiska utvecklingarna. Pastan på de positiva plattorna är mindre känslig för uppmjukning, till och med vid upprepad fullständig urladdning av batteriet, och nya tillägg till elektrolyten minskar sulfateringen vid djupurladdning.

Utomordentlig prestanda vid 100 % urladdningsdjup (DoD)
Tester har visat att Super Cycle-batteriet klarar minst trehundra 100 % DoD-cykler.Dessa tester bestod av en daglig urladdning till 10,8 V med I = 0,2C₂₀, följt av två timmars vila i urladdat läge och sen en återuppladdning med I = 0,2C₂₀. Dessa två timmar av vila i urladdat läge skulle skada de flesta batterier efter mindre än 100 cykler men inte dessa AGM Super Cycle batterier.

Victron Energy rekommenderar Super Cycle batteriet för applikationer där man förväntar sig tillfälliga urladdningar till 100 % DoD, eller ofta förekommande djupurladdningar upp mot 60–80 % DoD.

Mindre och lättare
En ytterligare förmån med den nya kemin är att batteriet är lite mindre i storlek och väger mindre jämfört med våra vanliga
djupcykel AGM-batterier.

Lågt invändigt motstånd
Det invändiga motståndet är också lite lägre än i våra vanliga djupcykel AGM-batterier.

AGM Super Cycle batterier från Victron Energy

Cykellivslängd
≥ 300 cykler @ 100 % DoD (urladdning till 10,8V med I = 0,2C₂₀, följt av ca två timmars vila i urladdat läge och därefter en
återuppladdning med I = 0,2C₂₀)

≥ 700 cykler @ 60 % DoD (urladdning under tre timmar med I = 0,2C₂₀, omedelbart följt av uppladdning vid I = 0,2C₂₀)

≥ 1000 cykler @ 40 % DoD (urladdning under två timmar med I = 0,2C₂₀, omedelbart följt av uppladdning vid I = 0,2C₂₀)