BOSCH bilbatterier finns i flera olika utföranden och serier. De är alla trygga och säkra val för dig som söker ett riktigt bra bilbatteri men de är anpassade för lite olika ändamål. Små, äldre bilar behöver mindre strömförsörjning. Då kan exempelvis Bosch S3 vara ett gott val nog. Kör du däremot kortare sträckor och har lite extra elektrisk utrustning installerad bör du istället satsa på ett Bosch S4 för pålitlighetens skull.

Moderna, och större bilar har ganska mycket elektrisk utrustning installerad. Exempel på elektrisk utrustning som bilbatteriet förväntas driva är bland annat; elmotorer till ställbara och uppvärmda säten, elektriska backspeglar eller multimedia anläggningar. Det kan även röra sig om elektriska kommandon till motorfunktioner, eller Start-Stop system. Detta ökar naturligtvis kraven på vad ditt nya bilbatteri förväntas leverera. Bosch S5A, Bosch S5E och Bosch AGM bilbatteri S6 klarar av att förse även de största motorerna med tillräcklig startkraft samt förse bilens samtliga energibehov med råge. De är dessutom anpassade för EFB Start-Stop teknik för bromsåtervinning.

Välj rätt bland Bosch bilbatterier

För att välja rätt Bosch batteri till din bil behöver du alltså ha ett hum om hur stora energibehov din bil har. Du bör även tänka på hur du använder din bil, hur lång sträckor och i vilken miljö du brukar ditt fordon samt om din bil har stöd för Start-Stop eller inte?

Den här filmen har producerats av Bosch för att ge dig insikt i dessa frågor samt visar dig på ett lätt och överskådligt sätt hur de olika bilbatteri serierna förhåller sig till och särskiljer sig från varandra. Det ger dig en mycket bra guidning för vilken modell du bör köpa utifrån dina unika behov!

S3 – Bra Bosch bilbatterier

S3 - Bilbatteri serien från BOSCH
BOSCH S3 bilbatterier

Har du en äldre bil som är liten eller inte har särskilt mycket teknik (få elektriska komponenter) installerad?

Är du dessutom en person som kör långa sträckor, alltså inte korta sträckor särskilt ofta? Då är S3 garanterat rätt Bosch bilbatteri för dig! Det kommer att ge din bil tillräcklig starteffekt och förse dina mindre energibehov mycket väl!

S4 – Bättre Bosch bilbatterier

S4 - Bilbatteri serien från BOSCH
BOSCH S4 bilbatterier

Har du en liten men modernare bil? Åker du ofta kortare sträckor eller vet med dig att du har aningen mer elektrisk utrustning installerad i din bil?

Det ställer i så fall lite högre krav på bilbatteriets förmåga och kapacitet att kunna leverera högre starteffekt men även robusthet och cykeltålighet. Vilket av Bosch bilbatterier du behöver uppgradera dig till är med all säkerhet ett från S4 serien!

S5A & S5E – Bäst Bosch bilbatterier

S5 - Bilbatteri serien från BOSCH
BOSCH S5A bilbatterier

För större och moderna bilar rekommenderar vi och Bosch S5. Det är det bästa konventionella startbatteriet från Bosch och garanterar både en säker start av stora kraftiga motorer samt en driftsäker strömförsörjning till all installerad säkerhets- och komfort-utrustning.

Har du en bil med EFB och Start-Stop teknik är är BOSCH S5 de rätta valet för dig!

Bosch S5A ersätter Bosch S5E & Bosch S6!

S6 – Överlägsna Bosch bilbatterier

bosch-s6
BOSCH S6 bilbatterier

Maximal starteffekt & extremt många laddningscykler. Klarar strömförsörjningen av krävande elektrisk utrustning & återhämtning från djupurladdningar!

BOSCH S6 egenskaper är lämpliga att montera i nya bilar, SUV och taxibilar som använder mycket elektronisk utrustning.

Bosch S6 har blivit ersatt av Bosch S5A!

EBF / Start-Stop & PowerFrame ® tekniken i Bosch bilbatterier

Är din bil försedd med ett start/stopp-system? Då kan du inte välja ett “vanligt” bilbatteri utan välja ett bilbatteri med beteckningen EFB! EFB-teknologin tillämpas i både S5E, S5A och S6 modellerna från BOSCH. BOSCH uppfann Start-Stop tekniken. De har extremt hög cykeltålighet och är speciellt anpassade för fordon med modern Start-Stop teknik. Till och med när ett stort antal elektriska förbrukare i fordonet drar ström under stoppfasen står det tillräckligt med kraft till förfogande för att starta bilen.

Powerframe® tekniken är ett av trumfkorten hos Bosch. Med ett nät som leder elektronerna lättare genom blyplattorna hjälper det batteriet att lättare leverar ström och gör startbatteriet starkare och tåligare.